Zonnepanelen reinigen

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Specialist in zonnepanelen reiniging
  • Scherpe tarieven
  • Vlotte en goede service
  • Vrijblijvend advies en gratis offerte

Klantbeoordeling
Klanten beoordelen ons met een 8,9

Zonnepanelen reinigen

Heeft u voor een duurzame manier van energie gekozen, door zonnepanelen te laten installeren? Dan wilt u hier natuurlijk wel optimaal rendement van hebben. Daarvoor is het belangrijk om uw zonnepanelen op tijd te laten reinigen! Helaas, zitten zonnepanelen vaak op lastig te bereiken plekken. Breng uzelf niet in een gevaarlijke situatie en laat deze klus over aan professionals met veel ervaring met zonnepanelen schoonmaken.

Voordelen van onze service

Zonnepanelen laten reinigen is niet duur. Wanneer u dit jaarlijks één keer laat doen, zullen uw zonnepanelen optimaal rendement bieden. De kosten voor een onderhoudsbeurt verdient u dus gemakkelijk terug. Bovendien worden uw zonnepanelen tijdens het reinigen gelijk geïnspecteerd. Eventuele problemen en beschadigingen worden op die manier vroegtijdig ontdekt. Verder biedt onze service u de volgende voordelen:

  • Ervaren zonnepanelen experts
  • Snelle afhandeling van uw aanvraag
  • Hoogwaardig vakwerk
  • Klantgerichte service
  • Gratis en vrijblijvende offerte
  • Voordelige tarieven

Wanneer zonnepanelen reinigen?

We raden u aan om één keer per jaar een beroep te doen op onze service voor zonnepanelen schoonmaken. Dit doet u het beste in het voorjaar, zodat uw zonnepanelen goed schoon zijn tijdens de zonnigste maanden van het jaar. Deze maanden staan namelijk garant voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. Hoewel een regenbui veel vuil van de zonnepanelen wegspoelt, is het toch verstandig om hier af en toe een professional naar te laten kijken. De aanhechting van vuil uit de herfst en winter wordt verwijderd. Denk aan bladeren, stof, stuifmeel en vogelpoep. Dit kan anders de goede werking van de zonnepanelen belemmeren.

Zonnepanelen reinigen is een klus voor professionals

Voor het schoonmaken van zonnepanelen is kennis van zaken, ervaring en handigheid een ‘must’. Zo is het belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden, want de zonnepanelen kunnen heel warm worden. Verder dient de installatie uitgeschakeld te worden en men moet ook voorzichtig zijn met de kabels en connectoren. Onze professionals staan ervoor garant dat tijdens het schoonmaken de anti-reflectie coating van de panelen niet beschadigd wordt. Ze gebruiken voor het reinigen gedemineraliseerd water op de juiste temperatuur. Onze vakmensen gaan zeer zorgvuldig te werk!

Do’s & don’ts van zonnepanelen schoonmaken

Tot slot willen we u kort wijzen op enkele do’s en don’ts met betrekking tot het onderhouden van uw zonnepanelen. Wat u absoluut moet vermijden bij het reinigen van de panelen is: hoge druk, schuursponzen en borstels, ammoniak en geconcentreerde en schurende schoonmaakmiddelen. Afhankelijk van de soort zonnepanelen mag er soms glasreiniger, ethanol en een microfiber doek gebruikt worden. Doorgaans volstaat water en een zachte spons en doek. Wat u het beste kunt doen als het gaat om zonnepanelen schoonmaken, is hier een beroep doen op de echte professionals. We stellen gratis en vrijblijvend een offerte op maat voor u op.

Offerte aanvragen

Zonnepanelen laten reinigen?

Gratis offerte - Binnen 24 uur reactie
Offerte aanvragen

Afspraak maken en offerte aanvragen

Klantbeoordeling
Klanten beoordelen ons met een 8,9

Zo makkelijk werkt het

Plaats uw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ